Wat kan ik met Notepad?

Regelmatig bereiken mij binnen ons koor, het Rosmalens Mannenkoor, vragen over het werken met Notepad.

Vaak gebeurt dat tijdens de pauze van onze repetitie op donderdagavond.

 

Laatst stond ik in de pauze te genieten van een welverdiend pilsje toen Jim mij aanklampte met weer een probleem. Ik wist hem een oplossing aan te reiken maar de slimmerd zei gelijk daarop: “Ik denk dat er nog meer mensen zijn die wel wat meer over het werken met Notepad willen weten. Kan jij niet eens een artikeltje schrijven?
Daarna vroeg Gerard van Santvoort, voorzitter van het KNZV afdeling Brabant en Zeeland, mij het stukje aan te passen voor verspreiding binnen het KNZV en dit is het resultaat.

Allereerst zal ik voor de wat minder ervaren gebruikers nog eens doorlopen hoe je een Finalefile in Notepad kan afspelen. Ik zal er een soort stripverhaal van maken om makkelijk te kunnen volgen wat ik bedoel. Daarna zal ik uitleggen hoe je bladmuziek maakt en wat je verder nog met Notepad kunt doen.

Lees het volledige artikel: pdf Het_werken_met_Notepad_muzieknotatieprogramma.pdf

De afbeeldingen uit dit artikel kunt hier vergroot laten tonen. Klik daartoe op een van onderstaande miniaturen en blader met uw pijltjestoetsen op het toesenbord door het album:

{rokbox album=|notepad| thumbcount=|2| }images/stories/notepadnieuw/*{/rokbox}

Comments are closed.