Logo knzv 2 1


Opgericht 1853
Beschermvrouwe
HKH Prinses Beatrix

Brabant - Zeeland

28 koren met 1210 zangers

Holland

29 koren met 1408 zangers

Limburg

72 koren met 3069 zangers

Midden Nederland

57 koren met 2796 zangers

Noord Oost

36 koren met 1402 zangers

cd presentatieRijssen-30 okt. Op een groot scherm heeft het Rijssens Mannenkoor haar nieuwe DVD “Amazing Twente” gepresenteerd in de Dionysiuskerk te Rijssen. Ons  Twents Europarlementslid mevrouw Annie Schreijer-Pierik en burgemeester Arco Hofland namen de eerste Dvd’s in ontvangst.

Tussen de presentie op het scherm zong het mannenkoor een aantal nummers van de DVD live. Het publiek genoot van hetgeen er vertoont werd, het komt niet vaak voor dat er beelden worden getoond en er live gezongen wordt.

Veel genodigden en nieuwsgierige luisteraars waren op deze DVD presentatie afgekomen. Naast burgemeester A. Hofland en zijn gemeentebestuur, was ook het Europarlementslid afkomstig uit Twente Annie Schreijer-Pierik aanwezig om de eerste DVD in

ontvangst te nemen. Er was een groot scherm geplaatst van vijf bij drie meter zodat iedereen deze DVD  goed kon volgen. Tussen de film door zong het Mannenkoor een zestal liederen van de DVD live. Op typische Twentse locaties zoals Kasteel Twickel en Kasteel t’ Nijenhuis in Diepenheim, het Openluchtmuseum In Ootmarsum en Landgoed Sinkgraven en niet te vergeten het Volkspark te Rijssen zijn de nummers opgenomen. In het openingswoord gaf de voorzitter Gertjan Klein Legtenberg aan dat na een traject van 1,5 jaar eindelijk het moment was gekomen om de DVD te presenteren aan een ieder die het Rijssens Mannenkoor een warm hart toedraagt. We zijn trots op het resultaat, dit prachtige product zal weer nationaal en internationaal verkocht worden. Op deze wijze zetten we Twente en ook Nederland weer op de kaart. Burgemeester Hofland vond het cadeau prachtig, weer een mooi product uit de gemeente Rijssen- Holten, eigenlijk niet meer dan normaal dat een ieder die dit mooi vindt een DVD moet kopen. Deze DVD geeft wederom weer aan hoe ondernemend onze burgers van de gemeente Rijssen  - Holten zijn.

Op het repertoire van het Rijssens Mannenkoor staat ook de Europahymn, dit nummer sprak natuurlijk mevrouw Schreijer-Pierik als lid van het Europarlement bijzonder aan. In haar speech gaf ze dan ook aan graag Dvd’s  mee te nemen naar Brussel, ze nam spontaan een bestelling van 50 Dvd’s af. In haar rede verraste ze ook het koor met een uitnodiging om te komen zingen in het Europarlement. We gaan zeker een concert geven in het Europarlement, het mannenkoor houdt van uitdagingen, deze is er ook weer zo’n één. We komen zeker naar Brussel  mevrouw Schreijer-Pierik  waren de woorden van de voorzitter van het Rijssens Mannenkoor.  Het concert werd afgesloten met het prachtige nummer Seventy Six Trombones. Na afloop gingen de Dvd’s als warme broodjes over de toonbank. De DVD verkoop is officieel van start gegaan. De Dvd’s zijn te koop via de website www.mannenkoor.nl en bij  Kapper Joop en Boekhandel de Poort in Rijssen.

 

Is uw koor lid van een van de 5 KNZV verenigingen?

Dan kunt u of uw bibliothecarsis / lid van uw muziekcom missie via het Internet partituren te leen vragen.
Uw secretaris dient daartoe dit formulier in te vullen en te verzenden.