Het nieuws komt naar u toe

RSS icoon

RSS icoon in 3D

Deze website geeft u de mogelijkheid een abonnement te nemen op een berichtendienst die u waarschuwt als er een nieuw op de website werd geplaatst. Het werkt betrekkelijk eenvoudig. Op sommige pagina’s komt u in de adresbalk of elders op de pagina het RSS icoon tegen. Nevenstaand is een veelgebruikte vorm; kleureen kunnen afwijken. Als u er op klikt wordt de berichtendienst (RSS) geactiveerd. Uitsluitend die pagina’s waarop u via de (RSS) berichtendienst een abonnement kunt nemen, tonen het RSS symbool. Klik er op om de dienst voor die pagina te activeren.
Na het aanklikken wordt u, afhankelijk van de browser die u gebruikt (Internet Explorer, Firefox, etc.) via een dialoogscherm in de gelegenheid gesteld het abonnement op deze rubriek te activeren.

Daarbij wordt u de mogelijkheid geboden u op de berichten te abonneren en deze in uw mailbox binnen te laten komen (geldt niet voor elke browser). Wilt u op beide rubrieken (Nieuws en Agenda) een abonnement dan dient u dat wel (éénmalig), door vanaf de betreffende pagina het RSS symbool aan te klikken, in te stellen.

Rss in Outlook

Rss wordt nog altijd in snel tempo belangrijker als een manier om informatie te verspreiden. Het is vooral populair om nieuws en nieuwe inhoud op websites te verspreiden. In Outlook 2007 is nu een rss-lezer ingebouwd die de rss-feeds waarop u zich abonneert automatisch voor u downloadt. Outlook en Internet Explorer 7.0 delen zelfs hun feeds; abonneert u zich op een feed in de browser dan kunt u de berichten daarna in Outlook lezen. Hebt u nog geen Internet Explorer 7.0, dan is het iets lastiger. Klik op een site waarop u zich wilt abonneren met de rechtermuisknop op het oranje xml- of rss-logo. Kies dan Snelkoppeling kopiëren. Klik vervolgens in Outlook op Accountinstellingen in het menu Extra. Ga naar het tabblad RSS-kanalen en kies voor Nieuw. Plak dan met Ctrl+V de snelkoppeling van de rss-feed in het dialoogvenster en bevestig met Toevoegen. De extra opties kunt u ongewijzigd laten, bevestig met OK en Sluiten. Open dan in de lijst met e-mailmappen de map rss-kanalen en de eerste berichten zijn er vermoedelijk al te lezen.

Ons advies: doen!

Comments are closed.